Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

Team

 

Luis Tapias y Del Prado

Is teamlid bij meerdere workshops.

In Spanje geboren en als klein kind (2,5 jaar) met mijn ouders naar België gekomen. Van het plan om enkele jaren hard te werken, te sparen en terug te gaan kwam niets in huis.

In mijn gezin zijn we opgevoed (nog twee zussen) met waarden als: beleefd zijn, braaf zijn, luisteren naar ouderen, studeren om later een ‘goei’ job te vinden enz, enz…

Wat ontbrak was warmte, affectie, lichamelijk contact… Alles wat met sexualiteit te maken had was taboe.

Als achttienjarige wist ik dat ik later met mentaal gehandicapte kinderen en adolescenten wilde werken. Wat meteen betekende dat ik tegen de stroom in moest zwemmen. En tegen de stroom in zwemmen is een gewoonte geworden. Thuis was ik de vreemde eend in de bijt. Dat vertaalde zich in mijn jobkeuze, de plaats waar ik ging wonen, wat ik deed in de vakanties enz.

Later was één van die vreemde keuzes het pad van tantra. Omdat mijn toenmalige vrouw op zoek was naar iets meer, ben ik toevallig in contact gekomen met tantra. Van mijn oorspronkelijke schoorvoetende “oké, ik ga wel mee” schoot er na één vijfdaagse niets meer over en werd het een volmondige “ja!”.

Op verschillende plaatsen jaartrajecten en trainingen gevolgd en steeds hongerig geweest naar méér. Zo kwam ik al zoekend bij Yatri terecht. De wijze waarop Inge en Erik het traject ‘heling van intimiteit en sexualiteit’ brachten, paste me als een handschoen. Hier kwam ik thuis en voelde me veilig.

Toen ik mij na het zoveelste traject afvroeg of ik wéér een traject zou volgen en waar, kreeg ik de kans om te gaan assisteren bij Rising Heart. 

Nu zijn we zoveel trajecten later. Te mogen bijdragen aan de heling van andere mensen raakt mij diep. Getuige te zijn van het proces van anderen is een eer en draagt ook bij aan mijn helingsproces. Het voelt aan als rijkdom en overvloed om deel te mogen zijn van het Rising Heart team.

Luis
Rising Heart