Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

13 sep 2019

Waarom een mannenworkshop volgen rond intimiteit en seksualiteit?

/
Comments0

Je ziel is continu in ontwikkeling en evolutie.

Je bent hier op aarde geïncarneerd om in een fysiek lijf te zijn. Om in dat fysieke lichaam je bewustzijn verder te laten ontwikkelen en groeien.
In onze westerse maatschappij zijn we voor onze ontwikkeling erg ‘hoofd’ gericht. Ik merk het aan mijn zoon die in de lagere school zit en overspoeld wordt met mentale kennis. Niks mis mee natuurlijk, kennis is nuttig.
En toch hebben we meer nodig. Het is belangrijk dat we goed in ons lichaam kunnen zakken. De turn- en zwemles is gericht op beweging en een gezond lichaam. Dat is een eerste stap. Maar er is veel meer nodig.

Waar leer je helemaal aanwezig zijn in je lijf? Waar leer je gevoelens opmerken en helder verwoorden. Waar leer je de subtiele gewaarwordingen in je lijf herkennen en vertalen? Zeker als jongen/man heb je hier even naar te zoeken. Noch thuis, noch op school wordt veel aandacht gegeven aan dit aspect van onze ontwikkeling.

Als (jonge) man is het belangrijk om gespiegeld te worden door andere mannen. Om helemaal te landen in je lijf, heb je de (h)erkenning nodig van een andere man. Je leert als man best van een man om je gevoelens en gewaarwordingen te ervaren. Omdat die man nu eenmaal ook een mannenlichaam heeft. In het ideale scenario is het je vader die je bevestigt, maar vaak gebeurt dit niet. Een onbewust gemis, met een grote impact op de ontwikkeling van mannen.

Als trainer zag ik de voorbije jaren honderden mensen een prachtig ontwikkelpad bewandelen. Het raakt me elke keer opnieuw in het diepste van mijn wezen als ik mensen zie openbloeien. Waar ik echt stil van word en wat me diep in mijn man-zijn raakt, is het samenzijn onder mannen. Niet ‘om een pint te pakken’ samen. Wel om echt naar de essentie van ons man-zijn te gaan. Bewustzijn te laten komen in onze mannelijke weefsels, ballen en penis. In te dalen in ons geslacht, daar waar de mannelijkheid, de yange kracht, de hemelenergie zich het diepst nestelt. Daar echt bij aanwezig zijn en van daaruit op een bewuste manier je energie de wereld in brengen. Dat is het grootste geschenk dat een man zichzelf kan geven.

Een geschenk voor onszelf, onze kinderen en voor de mannelijke pool in onze maatschappij.

Warm welkom man, in onze workshops:
Indalen in je man zijn: avondreeks voor mannen die dieper in hun lijf wil zakken om hun mannelijkheid voller te ervaren
Conscious Male Sexuality: 3 daagse voor mannen die zich willen verdiepen in bewuste seksuele energie.
Diep transformerend jaartraject ‘Heling van intimiteit en seksualiteit’ voor gemengde groep. (alleen nog plaats voor enkele mannen)

Erik

Leave a Reply

 
Rising Heart