Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

Mogelijke problemen ivm website

Veelgestelde vragen ivm het gebruik van de website.

Op mijn smartphone valt aan de rechterzijde een deel van de webpagina weg (in het bijzonder bij de oplijsting van de evenementen).

Draai uw smartphone naar landschapspositie (horizontaal – liggend).

Hoe kan ik mijn registratie vlot laten verlopen ?

We raden je ten zeerste aan om – vooraleer je je echt aanmeldt voor een traject of workshop – het betreffende motivatieformulier via de link op de pagina van het evenement te downloaden.  Lees het aandachtig, neem je er je tijd voor, en beantwoord alvast de vragen in het word-document.  Controleer of je antwoorden niet over het maximum aantal tekens gaat.  Eens correct ingevuld, kan je bij de aanmelding je antwoorden kopiëren naar de invulvelden op de webpagina.

Hoe kan ik een motivatieformulier in pdf invullen ?

Het motivatieformulier is opgemaakt als invulbare pdf.  Dit wil zeggen dat je door middel van de tab-toets de opeenvolgende velden kunt doorlopen en invullen.  Hiervoor moet je evenwel werken in de juiste applicatie.  Hieronder sommen we een aantal voorbeelden op.

De meeste gekende desktop-applicatie is Adobe Acrobat.  (Deze bestaat ook in gratis web-vorm). Hier gebruik je de functie Invullen en Ondertekenen.

Mac-gebruikers kunnen Voorvertoning gebruiken en de functie Formulier invullen.

Maar ook heel wat browsers laten toe in te vullen en op te slaan.  Voorbeelden zijn Google Chrome, Microsoft Edge, FireFox, Safari, … .  Hiervoor dien je het formulier met de browser te openen. 

Bij alle methoden kan je het ingevulde formulier ook opslaan.

Het lukt niet om naar de betalingspagina te gaan.  Toch heb ik bij de aanmeldingsprocedure alle vragen ingevuld en pasfoto ingeladen.

Hiervoor zijn 2 hoofdredenen : mogelijks is het formaat van je pasfoto niet correct (dient jpeg of jpg te zijn, zeker geen pdf).  Zie hieronder met betrekking tot bestandsgrootte van de foto.

Verder kan het zijn dat je bij het invullen van de velden het maximum aantal tekens hebt overschreden.  In dit geval wordt dit ook vermeld onderaan het invulveld.  Pas je ingevoerde tekst aan.  Zie ook hierboven : hoe kan ik mijn registratie vlot laten verlopen.

Vermijd ook emoticons of andere bijzondere tekens.

Tijdens een aanmelding wordt een pasfoto gevraagd met een bestandsgrootte van bij voorkeur 50kB.  Hoe doe ik dat ?

Meestal betekent dit dat de foto verkleind moet worden (gecomprimeerd). Dit is nodig om de beschikbare ruimte van de website van Rising Heart niet te overladen. Hier zijn er vele mogelijkheden : naast de echte fotobewerkingsprogramma’s (zoals Photoshop), kan je ook eenvoudig een web-applicatie toepassen.  Geef in je browser (Safari, Google Chrome, Internet Explorer, …) bijvoorbeeld de zoekterm ‘foto verkleinen bestandsgrootte‘ in.  Verschillende gratis online-applicaties zullen getoond worden.  Grotendeels werken ze allen hetzelfde : laad eerst je foto op.  Kies bij de compressiemethode de optie bestandsgrootte en geef de waarde 50kB in.  Kies tevens ook het formaat jpeg of jpg.  Vervolgens zal je foto gecomprimeerd worden en kan je deze versie terug downloaden.

Rising Heart