Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

Tantra

 

yabyum

Tantra bij Rising Heart

Workshops voor singles en koppels

Vanuit bewustzijn brengen we hartsenergie en seksuele energie samen als ingang tot heling en transformatie.

We creëren een veilige bedding om je te openen: fysiek, energetisch, mentaal, seksueel, en spiritueel. Vanuit een zijnsgeoriënteerde Tantra-visie (jij als mens staat centraal) laten we ons inspireren door (tantrisch) lichaamswerk, dans, energie-werk, seksuele helingstechnieken uit verschillende stromingen, sexual grounding, trauma-werk, sjamanistische visie op seksualiteit, en meer.

In oefeningen en in procesrondes word je begeleid in jouw unieke proces en zijn.

We oriënteren ons vooral op diepgaande retreats en trajecten om transformatie uit te nodigen.  We hebben zowel een aanbod voor singles als voor koppels.

Rising Heart biedt ook individuele en relatiebegeleiding.

Wat haal je eruit?

Tantra heeft een helende en transformerende werking die zich heel diep in je fundamentele zijn nestelt. Elk traject is anders, maar toch kunnen we gemeenschappelijke gevolgen ervaren. We lijsten er enkele voor jullie op:

 • Thuiskomen in je lichaam
 • Je stromend en verbonden voelen
 • Heling van je man/vrouw-zijn
 • Je zelfzekerder voelen
 • Vrijmaken van je seksuele levensenergie
 • Je seksuele energie/je geslacht verbinden met je hart
 • Meer vervullende intimiteit
 • Herinneren van je oorspronkelijke vrouwelijke en mannelijke natuur
 • Leren van je eigen sekse en de andere sekse
 • Ompolen en transformeren van remmingen binnen eigen sekse en tov de andere sekse
 • Ombuigen van emoties die je verhinderen orgastisch te leven
 • Sterkere connectie met je kracht, je power, je plek op aarde

Tantra en je veilig voelen

We hechten veel belang aan veiligheid en grenzen. De kracht is net dat de groep zelf een veilige bedding biedt aan iedereen in de groep.
Je leert je grenzen te voelen en aan te geven. Vanaf het moment dat je opmerkt dat je niet meer helemaal aanwezig kan zijn bij jezelf of in het contact, ga je over je grens. Dit is een oproep aan jezelf om te handelen. Je kan stoppen met wat je bezig bent, uitspreken wat je voelt, of datgene veranderen wat maakt dat je over je grens gaat. In dit ‘leerproces’ krijg je ondersteuning. Je leert verantwoordelijkheid opnemen voor je eigen grenzen en af te stemmen op de grenzen van de ander.

Wat is Tantra?

Tantra is een pad van bewustwording, heling, liefde, intimiteit en seksualiteit.

Het is een reis naar je essentie. Het is een manier om je ego-structuren te leren kennen en te laten smelten.
Tantra nodigt je uit om een liefdesrelatie aan te gaan met jezelf en met het leven.

Tantra is een eeuwenoude traditie ontstaan in het Oosten. Ontstaan tussen de Hindu-god Shiva die de ´penetrerende kracht van gefocuste energie’ is, en zijn discipel-partner Shakti die de vrouwelijke creatieve kracht vertegenwoordigt. Hij heeft de wereld 112 meditatiemethoden gegeven die elk een aspect van de menselijke ervaring gebruiken als een deur naar spiritueel ontwaken.

Tantra biedt geen geloofssysteem of dogma’s aan maar belichaamd onderzoek. Het geeft je de mogelijkheid om alle facetten van het leven te exploreren. Om je bewustzijn te verruimen en te verbinden met liefde.
Tantra heeft in het Westen een reputatie gekregen van ´yoga van de seks’.  Het seksuele element in Tantra is echter een deel van haar focus, één van de ingangen tot ruimer bewustzijn.

Tantra werkt met twee complementaire energieën. Shiva: die meditatie, verinnerlijking, vertraging, bewustzijn en stilte uitnodigt. Shakti staat voor levensenergie, beweging, sprankeling. In Tantra werken we met beide energieën die elkaar wederzijds bevruchten … dat is de alchemie voor extase, om je één te voelen met alles.

Tantra in Rising Heart : rode en sacrale energie

In Rising Heart werken we met rode seksuele energie en sacrale energie.  Met rode energie bedoelen we het toelaten van lust, opwinding, instinct.  Niet om het roekeloos uit te leven, wel als drijfveer tot groei en openen van je orgastisch vermogen.
Door bewust en respectvol om te gaan met onze rode energie kan die een brandstof zijn om hogere chakra’s en een ruimer bewustzijn te openen.  Onze energie wordt dan fijner van trilling, we worden sensitiever en voelen ons verbonden met dat wat groter is dan wij.  Die sacrale energie is een poort naar totale overgave en kosmisch bewustzijn.
De dans van beide energieën is een reis naar essentie.


Doelgroep

Rising Heart biedt Tantra workshops voor singles en koppels :

 • singles
 • geliefden (de meeste zijn hetero’s, holebi’s ook welkom)
 • mensen in relatie die zonder hun partner deelnemen
 • gelegenheidsduo’s
 • zowel mensen die nog geen ervaring hebben met Tantra, als mensen met ruime ervaring

Deelnemers uit verschillende achtergronden zijn welkom, ook met verschillende seksuele levenskeuzes (monogamie, polyamorie, celibaatschap, …), met verschillende seksuele oriëntatie en gender identiteit.
De verscheidenheid verrijkt de trajecten.

Voor de meeste workshops kan je je alleen inschrijven.
Voor andere workshops staat duidelijk vermeld voor koppels.

Velen nemen deel aan onze activiteiten voor eigen persoonlijke ontwikkeling en verdieping. Je kan ook deelnemen uit professionele interesse als je begeleidingswerk doet met mensen.

Tantra als single

In tegenstelling tot wat velen denken, kan je Tantra beoefenen als single. In onze tantra workshops ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling. Iedere partner kan daarbij als spiegel dienen. De man of de vrouw tegenover jou, vertegenwoordigt elke man of elke vrouw in een breder veld.

Daarnaast wisselen we vaak van partner, omdat iedereen andere aspecten spiegelt en inbrengt.  Dat geeft een rijk en verdiepend proces voor jezelf.

Tantra als koppel

Samen Tantra beleven geeft jullie relatie een boost, laat jullie voller genieten, jullie liefde opnieuw rijkelijker stromen.  Het geeft jullie een heel nieuw perspectief over liefde, intimiteit en seksualiteit.  Een relatie kan saaier worden of strijd geven als je er geen bewustzijn in brengt.  Tantra geeft diepgang, laat jullie toe om elkaar te vinden zoals jullie elkaar nog niet hadden ontmoet.

En evengoed ziet Tantra een relatie als een springplank naar groei. Een relatie biedt je spiegels die je niet kan ontlopen. Je wordt uitgenodigd om aanwezig te blijven in alle angsten, frustraties en belemmeringen, zodat ze kunnen transformeren. Dat is de kracht van een relatie. Tantra biedt tools aan om je relatie als ontdekkingsreis te zien, als katalysator om vrij te worden van projecties en afhankelijkheid. Om vrij te worden in je natuurlijke passie en je raakbaarheid.  Om je te voelen als god en godin bij elkaar.

In Tantra zijn alle koppels en relaties welkom : monogame relaties, open relaties, homo-koppels, lesbische koppels, …Tantra helpt jou los te komen van alle conditioneringen en normen, om je eigen authentieke waarheid te vinden.


Wat is Tantra voor mij?
Een gedichtje, geschreven door Inge

Tantra is een voortdurende inwijding in de diepte van het leven. Het maakt je wakker in al jouw cellen. Het lokt je en vraagt om te duiken.
Het omhult je zodat je je er kan aan overgeven.

Het leven geeft je één van haar geheimen prijs en laat zien dat het mysterie nooit te bevatten zal zijn. En je hoeft het ook niet helemaal of allemaal te begrijpen. Je mag kijken, luisteren, dichterbij komen, voelen, aanraken, tasten, proeven en je laten doordringen.

Het is meditatie. Het is verstilling, zo stil dat enkel de natuur nog hoorbaar ademt.

En het is léven. Het is bruisen, zingen, dansen, vieren, en een uitbundige kreet laten van ‘JA, ik wil !’.

Het zijn golven van opspannen, bewustworden, en spanning mogen loslaten … steeds dieper smelten in jezelf en het leven doorheen alle lagen van bescherming. Essentie en oorspronkelijkheid mag je aanraken en je er door laten besprenkelen.

Het is een dans van Shiva en Shakti, wat jou overstijgt, maar wat door je heen mag stromen. In verbinding met jezelf, en de hele natuur.

Het is vrijen. Vrijen met lichaam, hart en ziel. Vrijen met vuur en aandacht en stilte.
Vrijen als een expressie van het leven, als een ontmoeting tussen god en godin.

Inge

Rising Heart