Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

17 jun 2020

Staf Van Pelt

/
Comments1
Staf begeleidt samen met Inge het jaartraject ‘Heling van Intimiteit en Seksualiteit’.

Staf Van Pelt (1954) – Samen met mijn exgenote Lieve V. zijn we ouders van twee volwassen kinderen: Jannes (+) en Sarah.
De thema’s waarmee ik graag met mensen werk zijn vanuit een eigen ervaren in mijn leven gekomen. Als jongste van vier zonen had ik de dochter moeten zijn, ik groeide op in een onlijfelijk gezin met autoritaire ouders, mijn vader stierf toen ik kind was en als de klap op de vuurpijl was er daarna een indringende priester die zwaar over al mijn grenzen ging. Dit bracht me naar een innerlijke chaos die me, naast vroegtijdige levensmoeheid en allerlei verslavingen, vooral onrust en veel agressie gaf. Ik was kwaad op de wereld en op iedereen, en blijkbaar ook op mezelf.

Na veel vijven en zessen verliet ik de technische school en om me hiertegen “nog eens af te zetten” studeerde ik psychologie, logopedie en filosofie aan een universiteit. Maar in plaats van antwoorden en rust te vinden, deed het me nog meer vastzitten in mijn hoofd en maakte het dat ik als een robot door het leven ging. Toen ik eigen kinderen kreeg kwamen de herinneringen aan het misbruik weer stevig naar boven. Ik volgde een cliënt-gerichte therapieopleiding en weende een heel jaar lang. Het pantser was gekraakt en doorbroken, al het opgestapelde verdriet liep er uit…

Na enkele jaren zo verder te gaan verdween het vastzitten en kwam er stilaan ook terug gevoel in mijn lijf. Ik liet me leiden door het avontuur van het leven en voedde kinderen op, dwaalde veel rond in de bossen, werd klusjesman, vrachtwagenchauffeur en opvoeder, huisman en boekhouder, autobusmekanieker en zelfs matroos. En toen tenslotte de grote onrust aan het wegebben was, kwam de psychologie en de therapie ineens weer terug in mijn leven. Eerst als vormingswerker, nadien als groeps- en individueel therapeut en later als lesgever in het volwassenonderwijs voor zowat alle psychologische vakken. De worstelingen die ik ervaarde maakten dat ik me goed herkende in de strijd die mijn cliënten en studenten soms doormaakten. Het was een intense en leerrijke tijd en ik volgde opleidingen en trainingen in bio-energetica, thema-gecentreerde-interactie, gestalt, houtbewerking, gendergericht communiceren, biodanza, outward-bound-ervaringsleren, kunstsmederij, clownerie, sjamanisme, zweefvliegen, sensuele massage, sensuele massage, Mankind Project-mannenwerk, Sexual Grounding en als kers op de taart: tantra.

Toen tenslotte een tiental jaar geleden mijn zoon stierf, kwamen verleden en toekomst onverwacht in kortsluiting. Als kind had ik mijn vader verloren, nu verloor ik als vader mijn kind. Het leerde me diep te rouwen en de kwaliteiten die mijn zoon in zich had in me op te nemen en zelf meer neer te zetten in de wereld. Mijn angst rond dood en sterven verdween stilaan en intimiteit kreeg een nieuwe betekenis. Het is het volle ontmoeten van jezelf en daarin plaats geven aan de andere als reisgenoot, als spiegel, als uniek wezen waarmee je afstemt om een weg samen te gaan, de ander in je op te nemen en elkaar daarna weer los te laten om alleen verder te gaan. En hierin kwam ik het wezen van tantra tegen: aanwezig zijn in het hier en nu, met alles wat er is en was, vertrekkende vanuit het grote geheel dat ons draagt en ons allen verbindt in intimiteit en seksualiteit, in de fundamentele levensenergie die we elk in ons hebben en die onvervreemdbaar is.

Al deze dingen en ervaringen brachten me bij een aards gevoel van liefde voor alles en niets.

Vanuit deze energie en liefde voor het avontuur van het innerlijke leven en het elkaar ont-moeten in het hier en nu wil ik graag de jaartraining “Heling van Intimiteit en Seksualiteit” samen begeleiden met Inge.

1 Response

  1. theresia geboers

    Dag Staf, ik vond je bericht vandaag. Leuk om wat van je te horen en te lezen over het traject dat jij intussen hebt afgelegd ! Dat is ook heel wat. De herinneringen aan onze ervaringen van destijds in de Hoge Rielen en met Bob, kwamen weer terug. Dat blijven dierbare herinneringen.
    Zelf heb ik ook een heel traject afgelegd nadien, het zoeken en onderzoeken heeft niet stil gestaan in al die jaren. Nu komt er meer rust en een meditatiever manier van leven. Ik leef ook alleen sinds een aantal jaren nu en het onderzoeken gaat nu vooral uit naar het spirituele waarmee ik inmiddels veel verbinding heb. Dat geeft me veel voldoening en basis doorheen elke dag. Ik stuur je veel warme groeten, Treesje – Theresia

Leave a Reply

 
Rising Heart