Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

Potential of Sexual Energy

 

POTENTIAL OF SEXUAL ENERGY

De focus van deze retreat is om jezelf meer te openen voor je eigen seksuele stroming. Een helende energie die je bewustzijn verruimt en je verbindt met je hoogste potentieel.

Van oorsprong is elke mens een vat vol stromende en bruisende levensenergie. Eigen aan onze ontwikkeling in het leven, wordt die oorspronkelijke energie ingekapseld. 
Er ontstaat als het ware een harnas dat je onbewust hebt aangetrokken. Door je te openen voor orgastische energie transformeer je en worden blokkades op fysiek, emotioneel, psychisch, spiritueel vlak als vanzelf opgeruimd.

In Potential of Sexual Energy ligt de focus op jezelf. De verbinding met je lichaam versterkt waardoor je je grenzen vlotter kan voelen en aangeven.
Je mag meer genieten van je eigen intimiteit en seksualiteit. Je opent je meer voor je natuurlijke orgastische energie. Je bewustzijn wordt uitgenodigd om zich verder te ontluiken. Je ervaart meer verbinding tussen je fysieke, emotionele, energetische en spirituele lichaam.

Hoe gaan we te werk?

Het lichaamsweefsel zelf bevat spanningen, emoties en blokkades. Door bewust en fysiek en/of energetisch aanwezig te zijn bij alle zones van het lichaam kan de spanning of emotie vrij komen. De blokkade heft zichzelf op en de energie kan vrijer stromen door het lichaam. Het is een diepgaande vorm van release, wordt ook wel “De-armouring” geheten (zonder dat we hard fysiek te werk gaan op specifieke punten) en kan een krachtige transformatie brengen in je leven en je ‘zijn’.

Eerder dan heel specifieke adem- en druktechnieken te leren, word je meegenomen in een veld waarin je energie steeds meer vanzelf opbouwt, waarin je ‘kanaal-zijn’ zich meer opent, waarin er release gebeurt en ontspanning komt, waarin je je durft over te geven aan initiatie en heling.

Voor wie ?

Potential of Sexual Energy staat open voor iedereen, zowel singles als koppels. Ervaring met lichaamswerk, bewustzijnswerk en Tantra is aan te raden, maar geen must. We werken vaak in een groepsveld in sessies per 2 met wisselende duo’s die ontstaan in het moment (tenzij je met een partner wil werken). Koppels kunnen kiezen om alle structuren met elkaar te doen. Als koppel registreer je individueel per persoon. Verwijs naar je partner in het opmerkingenveld.

ADVANCED RETREAT POTENTIAL OF SEXUAL ENERGY

Deze retreat is een verdieping van hoe je de power and sacredness kan inbrengen van “Orgastic Energy”, een energie die ruimer is dan jezelf en door je heen mag stromen. Hoe dit bevruchtend werkt voor het ganse groepsveld and beyond. Bevrijdend, verbindend, verruimend.

A meeting between your sexual energy and the divine.

Hoe gaan we te werk?

De focus is het uitnodigen van de kracht van onschuldige zuivere ten-volle-gedragen expanderende seksuele energie. We openen ons voor een ruimer veld waarin gebeurt wat aan de orde is. De focus is niet op onzuivere of negatieve ervaringen in het verleden, we werken niet met specifieke therapeutische oefeningen of geleide technieken. Uiteraard kunnen negatieve ervaringen wel naar boven komen. Het vraagt voldoende draagkracht om die ervaringen te laten transformeren door het helend veld, eerder dan dat er cognitief therapeutisch gewerkt wordt.
We werken in een groepsveld zowel in duo’s als in kleine groepjes als met het hele groepsveld.


We verbinden ons tot :
– Reclaiming of the innocence of pure sexual energy.
Het verbinden met de onschuld van oorspronkelijke seksuele energie.
– Op een integere manier verantwoordelijk zijn voor eigen energie.
– Transformatie en heling : Je kan je grenzen en noden voelen en (eventueel met steun) aangeven.
– Sacred Sexual Awakening : zonder specifieke guidelines & technieken zal het veld je steeds meer in contact brengen met de ‘priester / priesteres’ in jou, met de ‘sjamaan/sjamane’ in jou, met jouw kanaal om helende seksuele energie aan te boren.
– Een veld waarin ‘magic happens’..

Voor wie ?


– Voor mensen die minstens de basisretreat Potential of Sexual Energy hebben gevolgd of een gelijkaardige ervaring in fysieke en energetische tantra.
– Belangrijk dat je een goed lichaamsbewustzijn hebt, je grenzen en je noden kan voelen, én aangeven.
– Vertrouwd om (naakt) in groep te werken. Je bent op ieder moment helemaal vrij om te voelen wat passend voelt voor jou, naaktheid is niet verplicht, wel aangewezen dat je je comfortabel voelt als mensen naakt werken.
– Kunnen omgaan met krachtige geluiden in de groep (huilen, boosheid, orgastische energie), dat je daar niet van schrikt.
– Eigen draagkracht : dat je ‘aanwezig’ kan blijven in jezelf als je getriggerd wordt. Dat je je zelf kan dragen, dat je kan uitreiken of je even terugtrekken naargelang wat passend is.
– We werken steeds in een groepsveld, in sessies per 2, per 3, kleine groepjes. Je kan er als koppel voor kiezen om steeds samen te werken. Als sessies in grotere groepjes niet passend voelt voor jullie, kunnen jullie onder elkaar op een aangepaste manier werken, waarin jullie zelf ook mee naar een afgestemde vorm zoeken.
Twijfel je of deze retreat iets is voor jou? Neem gerust contact op.

Event Locatie Datum
Advanced Retreat Potential of Sexual Energy - 20241011SEV Bois-le-Comte
  • 11/10/2024 18:00
Meer info
Potential of Sexual Energy - 20250226SEB Bois-le-Comte
  • 26/02/2025 18:00
Meer info

 

Rising Heart