Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

Liefdestraject

 

yabyum

Koppels

Liefdes-traject voor koppels: Opening of the Heart.

Geliefden … gaan jullie mee naar RelatieLand?

Lief, ga je met me mee?  Ga je mee naar Relatieland want daar geraak je alleen maar hand in hand.  Het is niet niks om naar RelatieLand te gaan, want voor de weg daar moet je stevig op je eigen voeten staan.   Het is een land vol avontuur, vol gevaren en plezier, vol lachjes en vol tranen en oneindige verhalen, de wet van de juiste afstand steeds opnieuw te bepalen, een land waar licht en schaduw in elkaar verdwalen.

Lief, ga je met me mee?  En ik gaf haar zachtjes met een warm gevoel mijn hand en samen gingen wij naar RelatieLand.

Toen ik dit prachtige lied van Johannes Siemann voor het eerst hoorde werd ik zo geraakt door de woorden die voor mij zo uitnodigend zijn en tegelijkertijd zo vrij latend.  Ik heb het lied grijsgedraaid waarbij tranen van ontroering over mijn wangen rolden.

Waarom raakt het mij zo?  Omdat het een appèl doet om jou wérkelijk te laten zien.
Relatieland, het is geen land dat je kan bereiken door een ticket te kopen.  Het is een land dat tevoorschijn komt als je bereid bent om je hart te openen.  En niet alleen je hart te openen voor je geliefde, maar je hart te openen voor een pad van “Radical Honesty” zoals mijn man het verwoordt in een Lovers Circle.

Vaak starten we een relatie omdat we voelen dat iets in ons zich zal durven openen.  En tegelijk verstoppen we zoveel, we verbergen stukken van onszelf, soms bewust, soms onbewust.  We durven ons niet volledig te laten zien, we zetten maskers op, vaak uit angst voor verlies.  We denken – als die ander ons helemaal doorprikt – dan worden we niet meer geliefd.  Hierdoor sluiten we ons af voor een diep stuk in onszelf.  We zoeken niet in onszelf, we verbinden ons niet met onze innerlijke wereld, we kijken niet naar onze gaten, we proberen te grijpen in de uiterlijke wereld.  We hopen dat onze relatie onze gaten gaat vullen.  En we gooien onze schaduw op onze partner!

Een liefdesrelatie nodigt uit om je te verbinden met je partner – hànd in hànd met het landen in je innerlijke wereld.  Op te merken wat jou raakt, wat je doet wankelen, wat jou triggert. En daar mild voor te zijn, jezelf te omarmen. Zodat je het mag onderzoeken, en gaan begrijpen.  Zolang je het niet begrijpt, heeft het je in de macht.

Als je in een relatie allebei ‘radicaal eerlijk’ durft te zijn, te kijken naar je eigen tekortkomingen, die in contact te mogen brengen, raakbaar te zijn,  ontstaat er iets nieuw.  Je kijkt allebei naar je eigen schaduwkanten in plaats van ze te projecteren.  Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en pijn.  De liefdesrelatie kan een heel krachtige katalysator worden naar bewustzijnsgroei en expansie in jezelf.  En je relatie wordt een heerlijke wijde poel waarin je samen kan zwemmen, de stormende golven trotseren, uitrusten op een zachte deining.  Steeds dieper in de oceaan van het leven.

Your beloved as door to your heart and to the Divine. 

Het liefdestraject ‘Opening of the Heart’ is een intens tantra-groeitraject met aandacht voor liefde, intimiteit, seksualiteit, spiritualiteit, en de dynamiek van jullie relatie.
Het staat open voor alle liefdesrelaties die een ‘JA’ voelen naar elkaar, ongeacht gender en geaardheid, en reeds enige ervaring hebben in bewustzijnswerk en (tantrisch) werken in een koppelveld. 

Concreet :

  • 3 residentiële weekends waarin de focus ligt op verdiepende oefeningen
  • tussentijdse oefensuggesties met terugkoppeling naar het team
  • optioneel een helende dag tussen 2 weekends door waarin er aandacht is voor het proces in jullie relatie
  • optioneel individuele relatie-coaching tussendoor

Dit traject biedt een krachtige verdieping voor jullie relatie, zowel op tantrisch als op therapeutisch vlak.

Het wordt begeleid door Inge en haar zus Ilse, geassisteerd door Luis.

Noot : alle intieme oefeningen worden binnen het koppel gedaan. De meeste oefeningen worden in de groepsruimte gedaan (tenzij je als koppel iets anders kiest).

Is je relatie in een crisis, dan raden we eerst relatietherapie/relatiebegeleiding aan.

Event Locatie Datum
Liefdestraject voor koppels 2024 - Opening of the Heart (20241129LTB) Kasteelhoeve Wange
  • 29/11/2024 19:30
Meer info
Rising Heart