Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

20 jun 2019

HOE DICHT STA JIJ BIJ JE ‘OERVROUW’?

/
Comments0

Meer dan ooit stellen vrouwen de herdefiniëring van hun vrouwelijkheid voorop. In vrouwenworkshops overal ter wereld, gaan vrouwen in de veilige bedding van andere vrouwen op zoek naar hun oorspronkelijke ‘oervrouw’. De term “oer” is allesbehalve pejoratief en primitief bedoeld, maar verwijst naar ‘de natuurlijke oorsprong’. Je kan de ‘oervrouw’ beschouwen als een metafoor die de aangeboren kracht van alle vrouwen weerspiegelt.

“In elke vrouw zit een krachtige drijfveer, vol goede instincten, gepassioneerde creativiteit en tijdloos weten. Dat is de Ontembare Vrouw, die de instinctieve natuur van vrouwen representeert.”
– Clarissa Pinkola Estés

In het boek “De Ontembare Vrouw” vergelijkt Clarissa Pinkola Estés de ‘oervrouw’ of ‘ontembare vrouw’ met een wolvin: zij is robuust, vol levenskracht, levenschenkend, zich bewust van haar territorium, inventief, loyaal en zwervend. De parallel met de wolvin is treffend, want net als de diersoort wordt ook het bestaan van de oervrouw door diverse maatschappijvormen bedreigd. Door starre rolpatronen en dogmatische geloofsovertuigingen belandde de vrouw lang geleden in een bestaansparadox: als ze helemaal zichzelf zou zijn, werd ze verbannen door vele anderen. Door te doen wat anderen verwachtten, raakte ze vervreemd van zichzelf. Van generatie op generatie werd de oerkracht van de vrouw steeds meer in de kiem gesmoord.

“Raakt een vrouw gescheiden van de wilde natuur, dan wordt haar persoonlijkheid schraal, zwak, schimmig en spookachtig. Als het leven van een vrouw wordt gekenmerkt door stagnatie en verveling, is het de hoogste tijd dat de wilde, natuurlijke vrouw te voorschijn komt. Deze ‘wilde’ vrouw is de oervrouw – ze verandert niet, ongeacht de cultuur, het tijdperk, de politiek. Ze is wat ze is, en ze is volmaakt”.
– Clarissa Pinkola Estés

Hoe krijg je meer contact met de oervrouw in jezelf? 

Omdat rationele overtuigingen zich halsstarrig in ons onderbewustzijn hebben genesteld, biedt de weg van het lichaam de meest effectieve ingangspoort naar je oorspronkelijke oerkracht. Niet redeneren, niet lezen, geen gesprekstherapie, maar de weg van de pure lichamelijke beleving én bevrijding. Ons lichaam is een tempel van vrouwelijke intuïtie en scheppingskracht. En in dat lichaam zitten veel emoties, herinneringen en collectieve imprints verankerd. Als je erin slaagt om je lichaam te openen, open je meteen ook de poort naar je ziel en je vrouwelijke wijsheid. Hoe gaat dat dan precies in zijn werk?

In een veld van vrouwen waarin niets moet en veel mogelijk is, maken we via technieken uit Seksuele heling, sexual & energetic de-armouring het pantser in ons lichaam vrij. Je schudt figuurlijk en soms ook letterlijk je harnas van belemmerende overtuigingen en ervaringen van je af en krijgt meer en meer voeling met je oerkracht. ‘Women wisdom and power’ komen vrij en je voelt én neemt de ruimte om je wilde natuur en je ontembaarheid opnieuw te voelen.

She is benediction, she is the essence of thee, she is the root connection.
I’m dancing barefoot, headin’ for a spin, flow so ceaselessly.
Some strange music draws me in, it makes me come up like some heroine.
–  Patti Smith, “Dancing Barefoot”

Wat is de impact van het herontdekken van je ‘oervrouw’?
Wanneer een vrouw meer voeling heeft met haar oerkracht stelt ze haar eigen aangeboren integriteit en gezonde grenzen voorop. Deze vrouw stelt haar leven niet alleen maar in het teken om ‘goed’ te zijn voor anderen, ze zorgt in de eerste plaats voor haar authentieke zelf. Op die manier versterkt je natuurlijke intuïtie en vanuit die oerkracht sta je energieker en met meer zelfvertrouwen in de wereld. Je verbindt ook op een andere manier met de andere vrouwen én mannen in je leven.

Voel je het verlangen om je vrouwelijke wijsheid en kracht tot jou te laten komen? Om je seksualiteit te reclaimen en om haar kracht sterker dan ooit te voelen? Om de bedding te vinden om in totale overgave te gaan?
Dan hebben wij eind mei bij Rising Heart een transformerende workshop “Kom in je seksuele kracht” voor jou in petto. Geniet bij inschrijving voor 27 maart van extra vroegboekkorting.

Meer info over “Kom in je seksuele kracht”.

Let our circle of women guide us.
Laat je seksualiteit geboren worden, anders dan voorheen!

Leave a Reply

 
Rising Heart