Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

Ervaringen

 

Ervaringen

Groepswerk

Inge, bij jou heb ik psychologische inzichten, vaardigheden en ondersteuning ervaren. Ik was verrukt over de diepte en eenvoud waarmee jij emotionele en mentale processen verduidelijkte en begeleidde. Met verbazing heb ik gezien hoe jij heel verschillende verwachtingen van mensen wist te combineren in een (soms ter plaatse geïmproviseerde) structuur. Dat voelde tegelijkertijd heel veilig en uitnodigend om dieper te gaan.
Veel dank voor wat ik bij jou heb mogen leren en ervaren.

Bartelt, 51 jaar

Advanced Retreat Potential of Sexual Energy

Als energetisch wezen in een mannenlichaam heb ik bij Rising Heart mogen voelen dat mijn lijf zich helemaal opende en ontvankelijk werd.
Ingehouden spanning, angsten, schaamte en onderdrukte verlangens konden ontladen in een veilig, helend en ondersteunend veld vol compassie, waarin letterlijk Alles mocht gezien, gevoeld en gehoord worden: totale vrijheid, overgave en extase.
Van daaruit voelde ik in mij als het ware een mannelijk geboortekanaal openen, waardoor de energie van de aarde IN mijn lijf kon binnenstromen.
Vanuit mijn kruin werd mijn lichaam opgeladen met kosmische energie.
Deze twee polen kwamen in balans in mijn hart door een intens gevoel van zorg en liefde voor het leven.
Ontroerend om te voelen hoe ‘vruchtbaar’ ik me nu voel. Bereid om alle aspecten van het leven te omarmen: licht-donker, duivel-maagd, man-vrouw, actie-overgave …
En vanuit passie mijn bijdrage te leveren aan het zich steeds verder ontvouwende paradijs van leven.

Peter, 49 jaar

Mijn liefste, we dansen, jij danst, ik dans. Ik beweeg me op de dansvloer, vrij in de dans, maar nog steeds voorzichtig. Als iemand dichtbij komt, dan probeer ik me beleefd bewegend te verwijderen.
En dan, een Godin danst langzaam naar me toe. De muziek is traag, de beweging langzaam. Ik dans langzaam in haar richting, en we omarmen elkaar dansend. Ik voel haar handen op mijn rug, voel haar hand in mijn nek. Haar handen lijken te zeggen ‘het is goed zo’. Ik voel de liefde van de Godin. En voor het eerst in het leven durf ik me te openen voor een ander in een dans. Geen terughouding, maar warmte voel ik. De godin aait heel zachtjes door mijn haar, en zegt ‘hoe zacht is dit’. Ik voel me veilig en geraakt, mijn liefste! Je vertelt later dat je me zag dansen met de eerste godin en tranen van ontroering had.
Dat was de eerste godin.
Mijn liefste, we dansen samen, ik voel me al vrijer. Ik zie in je ogen de liefde, de energie. Ik geniet van jou, van ons. Een tweede godin komt dansend op ons af, de muziek is ritmisch, sensueel. Haar bewegingen en ogen raken via het hart direct mijn bekken. We dansen gedrieën, jij, ik en de tweede godin. We dansen met elkaar, door elkaar, in elkaar, en ik voel niet alleen de seksuele energie stromen, ik durf deze in verbinding te brengen. Met jou mijn liefste, met de godin. Weet je mijn liefste hoe bevrijdend dat was? De godin danst, kijkt, neemt, aait jou op een zalig sensuele manier. Ik voel hoe mijn harte-energie vanuit het bekken stroomt.
We nemen afscheid van de tweede godin, en dansen gelukzalig samen verder.
En toen wachtte ons nog een godin.
Mijn liefste, jij legde voorzichtig een hand op de rug van de derde godin. De muziek staat bijna stil, alleen klanken, zonder ritme. De godin vlijt zich traag dansend tegen jou aan, ik dans zachtjes mee. De godin tussen ons. Ik voel haar hart, haar bekken. Seksualiteit en sensuele warmte komen samen. Onze lichamen lijken te versmelten. De mensen om ons heen zie ik niet meer. Ik dans niet mijn liefste, we worden gedanst. Steeds dichter tegen elkaar, ik voel opgenomen in een hemelse stroom van vrouwelijke energie. Handen, benen, lippen. Zo zacht. Zo oneindig zacht. Mijn liefste, alsof we even in de hemel mochten dansen.

Olaf

 

Traject Heling van intimiteit en seksualiteit

Tantra is voor mij een poort op mijn levenspad. Het opent een deur naar een nieuwe dimensie. Het opent mijn zintuigen voor een andere wereld en laat liefde stromen. Tantra brengt mij vertrouwen en richting op mijn weg

Emma, 30 jaar

Stap voor stap leerde ik beter voelen waar mijn grenzen lagen. Ik heb ze soms verlegd. Soms heb ik mijn grenzen doen respecteren. Stap voor stap heb ik mezelf liever en liever leren zien. Daardoor kon ik ook mijn schaduwkanten omarmen en mezelf helen.

Dirk, 47 jaar

Ik heb schaamte overwonnen om stappen te zetten in erkennen en uitspreken, om vervolgens te kiezen om te doen, oefenen in wat moeilijk maar helend was. Ik voel me veel vrijer in het bevelen van en verbinden met mijn seksualiteit. Ik voel me meer gezien en gewaardeerd en zelfzekerder als vrouw tov een man. Ik voel me geruster dat ik gepast kan en zal omgaan met welke lading, toenadering of afwijzing een man mij ook benadert.

Jessica, 60 jaar

Door het traject voel ik me vrouwelijker, tantrischer, echter. Stilletjes aan kom ik dichter bij mijn “kern”. Het is een avontuur : soms confronterend, mysterieus, … en HEEL-makend …

Kristina, 52 jaar

Ik heb het traject meermaals gevolgd. Het reikt me vooral nieuwe wegen en mogelijkheden aan en heeft mijn leven voller en gelukkiger gemaakt.

Erwin, 58 jaar

Echte groei zit in de confrontatie met jezelf. Rising Heart biedt een fijne en rijke context voor dit proces.

Alex, 48 jaar

Het laagje ijs rond mijn hart mocht smelten. Ook mijn oordelen en angst in het contact met mannen. Het heeft me enorm ontroerd en geraakt. Ik wist niet dat dit mogelijk was

N, vrouw van 35 jaar

Degelijk, waarachtig, respectvol.

G, man van 54 jaar

Van alles wat ik heb gevolgd is dit traject het meest helende. En daar kwam ik voor!

L, man van 54 jaar

Koppel Retreat

Ja, wat een trip hebben we daar gehad.  Een wilde exodus naar het verlangen, de passie en heel diepe verbinding.

Door de fysieke oefeningen zijn we in een heel andere dimensie geland.  Ik kwam in een niveau van aanvaarding, onze lijven zijn wat ze zijn. En ik vond met mijn partner een verdiepende verbinding, die we niet vaak proeven.

Als socioloog weet ik dat codes en afspraken het systeem bepalen waarin mensen leven en samenleven. Het heeft me vorige week vaak verbaasd hoe vlot en soepel een groep mensen die codes kan verleggen. “Wij gaan hier samen in deze zaal onze verbinding en liefde vieren, zonder gêne. En we gaan dat regelmatig naakt doen.” En, …. iedereen doet alsof het nooit anders is geweest.  Alleen dat was al een wonderlijke ervaring.

Hierin heb ik ook jouw kracht gezien. Je legt een traject neer en je doet dat met heel je ziel.  Dat was bijzonder en leerrijk om zien.

Met je tengere lijf, ogenschijnlijk broos. Maar in je hele wezen, krachtig, stevig, bezield en overtuigd. Je dwingt respect af hoe je stevig én tegelijk soepel jouw groep leidt en in de hand hebt. Ook je humor de laatste avond aan tafel was fijn en maakte het slotmaal tot een feest.

Ik vermoed dat je al kon afleiden dat de liefdesretreat een bijzondere openbaring was. Zeker tot ziens.

Pieter, 63 jaar

Inspirerend, liefdevol, helend. Gegeven door open, gevoelige, liefdevolle begeleiders. Ik vetrek naar huis met een blij hart en de beschermende kracht van de groep. Veel dank

Manon, 59 jaar

Hartverwarmende en helende week vol van energie, geborgenheid, intimiteit en openheid. Niet te missen!

Henk, 60 jaar

Samen op weg gaan op onbekend terrein. In kwetsbaarheid heb ik mezelf ontmoet en mijn geliefde. Mooie dingen ontstaan als je je maskers mag afleggen, en je in kwetsbaarheid elkaars essentie kan ontmoeten. Dankjewel, ik kon m’n ongemakkelijkheid, wrevel, verlegenheid en kwetsbaarheid meenemen in deze retreat. Het bracht me luchtigheid en verdieping, en vooral het warme gevoel van liefdevol contact.

Emelie, 35 jaar

Geest en lichaam openend. Verwennen van hart, buik en onderbuik. Ontspannen in het zijn. verbindend en verdiepend.

Erik, 47 jaar

Integere begeleiding: spontaan en professioneel, onbevangen, openhartig. Taalgebruik dat uitnodigt tot mildheid, toelaten of mogen.

Henk, 60 jaar

Een heel verrijkende 6daagse. Een ontdekkingstocht in mezelf naar mijn gevoelens en mijn seksuele energie. Niet enkel voor mezelf, maar samen met mijn levenspartner. Dikwijls kwam de gedachte naar boven “Ik wou dat ik dit veel eerder gekend had”. Volg je gevoel en doen. Dat is echt de moeite waard.

Gus, 48 jaar

De retreat heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik heb intenser gevoeld dan ooit tevoren, zowel emotioneel als lichamelijk. Ik heb me voelen openen en overgeven aan mijn partner (op momenten die gepast zijn en ik daar bewust voor kies. Het is niet zoiets als mezelf verliezen in mijn totale persoon).
Ik heb echt een grotere kwetsbaarheid kunnen toelaten en dat voelt veilig, warm en bevrijdend.

Nathalie, 50 jaar

Zomerweek

De zomerweek is een prachtige en grensverleggende ervaring, echt een heel mooi geschenk aan jezelf! …. Een week over het LEVEN! JA, ik kan mijn dromen ten volle leven! Ik voel openheid, vreugde – soms kwam die na enkele diepe processen van verdriet of schaamte. Mijn keel is geopend, mijn middenrif voelt vrij, mijn lichaam tintelt. WAW, jullie doen dit fantàstisch! Jullie hebben deze week echt mee tot een groot succes gemaakt. Bedankt voor wie jullie zijn.

R, vrouw van 35 jaar

Na aanvankelijk twijfel, bleek dit achteraf (weer) de juiste aanpak op het juiste moment. Opbouw, samenhang, rode draad, veel daden eerder dan woorden. TOP begeleiding én discrete maar steeds perfecte assistentie.

PE, man van 51 jaar

Het was voor mij een verdiepende week in mezelf. Jullie aanwezigheid, de opbouw van het programma, de locatie, … dankjewel!

A, vrouw van 41 jaar

Zéér indrukwekkend. Positief. Bewustzijnsverandering! Soms moeilijk, vaak ook sterk stromend! Initiatie wat uitnodigt tot meer … Zuiverheid – integriteit. Sterke religieuze beleving! Intens en confronterend. Mooooooii!

P, man van 66 jaar

Intens, confronterend, voelen, vechten, verslagen. Voelen en verlangen naar verbinding en kwetsbaarheid.

M, vrouw van 43 jaar

Er is heel veel aangeboden en aangeraakt. Een grote zorg voor een veilige bedding … prachtig.

D, man van 40 jaar

Koestering van alle ervaringen. Mijn vertrouwen in jullie Inge en Erik werd aangevuld met grote bewondering. Ik kreeg ook vertrouwen in de stoom, die in mezelf, die in interactie. Een grote innerlijke glimlach.

D, vrouw van 42 jaar

Een zeer diepgaande levenservaring. De stroom van de week werd op passende, meevoelende, tactvolle wijze begeleid. In volle vrijheid verder voelen in jezelf vol respect voor iedereen.

K, man van 48 jaar

Een fijne positieve ervaring, stroming die opnieuw in beweging wordt gezet. Samen zijn in respect en openheid, in veiligheid. Ik vond het ontspannend om de ruimte te hebben me terug te trekken en ook daarin gezien te worden en aanvaard, zodat ik dit zelf in rust kan aanvaarden.

K, vrouw van 41 jaar

Doet me denken aan keitjesstrand waar de zee overstroomt en zich terugtrekt. Er werd heel wat aangereikt, kleine en grote contacten, binnen komen in mezelf en stroming voelen. Heel sterke begeleiding.

K, vrouw van 55 jaar

Waauw, wat een opeenvolging van verschillende invalshoeken. Tijd voor verdieping en verbinding.

B, man van 54 jaar

Voor mijn eerste ervaring met Tantra … wat n hele mooie beleving. Met veel zachtheid die me toelaat om heel diep in mezelf te zakken.

F, man van 45 jaar

Verstillen, naar binnen gaan in ontmoeting

M, vrouw van 34 jaar

Rising Heart