Clicky

Tel. 016 - 47 33 18

21 jan 2019

EEN TOOST, OP JOUW GEZONDE SEKSUELE ENERGIE.

/
Comments0

De voorbije weken werd er vaak getoost, wensen ontvangen en uitgedeeld. “Wat mag ik je wensen?” “Een goede gezondheid, dat is’t belangrijkste.”We vermoeden dat weinigen “een gezonde seksuele energie” in de mond hebben genomen. Nochtans is de gezondheid van je seksuele energie niet enkel belangrijk voor je seksualiteitsbeleving, ze is van fundamenteel belang voor je algemeen psychisch en fysiek welzijn.

De (levens)kracht van seksuele energie

Het potentieel van seksuele energie is groot. Ze is de motor van je levensenergie. Door het doorvoelen van je seksuele stroming, versterkt de verbinding met je lichaam waardoor je veel makkelijker bij je eigen gevoel, je verlangens en je grenzen komt te staan. Seksuele energie transformeert. Je voelt je speelser, energieker en meer verbonden met het leven en met de anderen in je leven. Die seksuele kracht laat je groeien, verruimt je geest en verrijkt je als persoon. Je mag ten volle genieten van je eigen intimiteit en seksualiteit. Door aanraking, huidcontact, intimiteit en seksualiteit in volle bewustzijn te kunnen beleven, ervaar je meer verbinding tussen je fysieke, emotionele, energetische en spirituele lichaam. Je verbindt je met je hoogste potentieel.

“We can only become real by accepting our sexuality and not denying it.” ~Carl Jung

Weg met dat pantser

Van oorsprong is elke mens een vat vol stromende levensenergie. Minder goede ervaringen, soms al heel vroeg in ons leven, kunnen deze energie blokkeren. Naast een breed spectrum aan gelukzalige gevoelens, vinden ook gevoelens van angst, boosheid, verdriet, schaamte, schuldgevoel … een weg naar ons lichaamsweefsel. Die, vaak onafgestemde, ervaringen installeren letterlijk een dikke spanningslaag rond je lichaam, bijvoorbeeld rond je borst, je buik en je bekken. Ooit waren daar goede redenen voor, alleen vergeet het lichaam dat de omstandigheden nu anders zijn. Het houdt vast aan oude patronen en beschermingsmechanismen. Je wordt letterlijk omhuld door een keurslijf ingekapseld in een web van angsten, overtuigingen en onzekerheden. Je seksuele energie stagneert en stroomt niet vrij meer door het lichaam. Het doorbreken van de spanning die zich in je lichaam jarenlang heeft  vastgezet, is van cruciaal belang om er in ontspanning en zachtheid continu aanwezig te kunnen zijn. Pas dan kan je levensenergie of ‘Kundalini’ vrijer stromen.

Hoe kunnen wij jou begeleiden naar meer seksuele energie en levensenergie?

Door bewust en fysiek aanwezig te zijn en liefdevol en stevig te duwen op specifieke punten van het lichaam kan de spanning of emotie vrij komen. De blokkade heft zichzelf op en de energie stroomt vrijer door het lichaam. Deze diepgaande vorm van release heet de-armouring en kan een krachtige transformatie teweeg brengen in je ‘zijn’. De bevrijding van het pantser vertaalt zich letterlijk in een vrijer gevoel in je leven. Je kan individuele de-armouring sessies bij ons volgen.

In onze vierdaagse workshop “Potential of Sexual Energy”hanteren we de-armouring samen met nog andere technieken om het potentieel van je seksuele energie volop te laten stromen. Je krijgt oefeningen aangereikt om je energie op te bouwen en te focussen, ademhalingstechnieken die meer stroming doen ontstaan, tantrische oefeningen en seksuele helingstechnieken. Daarnaast wisselen we dans en beweging af met momenten van stilte en meditatie. In de deelrondes krijg je de mogelijkheid om dieper in je proces te duiken en meer helderheid te krijgen. De focus ligt helemaal op jezelf en Potential of Sexual Energy staat open voor iedereen, met of zonder tantra-ervaring.

Voel je je geprikkeld door dit thema? Dan verwelkomen we je heel graag.
Voor je het weet, toost je bij een volgende gelegenheid op jouw gezonde seksuele energie. 😉

Leave a Reply

 
Rising Heart